Vrije Basisschool De Kameleon
Oosteeklodorp 58 / Ertveldesteenweg 22
9968 Oosteeklo
tel: 09/373.82.89
fax: 09/228.28.83
Algemene Foto's Peuter 1 ko 2 ko 3 ko 1 L 2 L 3 L 4 L 5 L 6 L Zorg Ouderraad Leerlingenraad  

Vredesposters

De kinderen van het zesde leerjaar maakten prachtige vredesposters en werden hiervoor beloond. 

Klik op de foto om meer te bekijken.

 

CARNAVAL!

Afgelopen weekend werd in Oosteeklo Carnaval gevierd. Ook onze school was van de partij. Zowel op de grote als de kleine Kameleon werden er knotsgekke activiteiten georganiseerd. 

Klik op de foto om meer te bekijken.

 

 

Sneeuwpret in de Kleine Kameleon

 

Groot en klein konden genieten van de sneeuw. Op de Kleine Kameleon hielden we een heuse juffen- en paparace en gooiden we heel wat sneeuwballen.

Klik op de foto hieronder om alles te bekijken.

 

Een nieuw uithangbord voor onze school!

 

Op donderdag 17 januari 2019 is er een nieuwe banner onthuld op VBS de Kameleon. Gemaakt door Martine De Vleeschauwer, mama van Seth & Mari Zegers.
Het was heel gezellig. Er waren ouders die kwamen. Er werd gedanst en gezongen door 5 en 6. 
De leerlingen van het 4e droegen een gedicht voor. Er was ook een woordje door de voorzitter van de leerlingenraad. 
Aan iedereen werd gevraagd om iets kleurrijks aan te doen. Dan breekt het grote moment aan. Wat voor een mooie banner is het geworden. 
Iedereen is dolgelukkig. De banner wordt aan de voordeur gehangen. Dus als je dit moie kunstwerk wilt bezichtigen. Kom zeker eens naar onze school!

(geschreven door Tara, 5L)

Klik op de foto om alles te bekijken.

Een warm einde van 2018

 

Onze warme markt t.v.v. Welzijnschakel Groot-Assenede was een groot succes. Ouders en kinderen konden er genieten van prachtige voorstellingen, leuke activiteiten en schitterende werkjes van de leerlingen.

Ook een warm drankje was meer dan welkom.

Klik op de flyer hieronder om foto's te bekijken.

 

 

 

 

Juf Marianne ging in pensioen

Juf Marianne ging na vele jaren dienst op onze school in pensioen. Hier hoorde een uiteraard een verrassing bij door de kinderen van de grote en de kleine Kameleon. 

Klik op de foto om meer te bekijken.

 

 

 

Enkele sfeerbeelden tijdens de lessen LO

 

Eens benieuwd hoe de kinderen zelf minigolfparcours bouwen? Of zie ze klimmen en klauteren op de daken met zwarte piet, dansen, sleeën trekken en zelf spelletjes uitvinden als 'versla de oorstok' , 'skyball' en 'teamschot' ! 

klik op de foto!

 

 

 

 

Rustige ruimte tijdens de advent

 

Tijdens de advent brengen wij op school een beetje extra warmte en rust. Elke speeltijd kunnen er kinderen gaan lezen in de rustige ruimte. Kijk maar hoe ze hiervan kunnen genieten!

Heilig bezoek

Vandaag kwamen de pieten om onze hulp vragen, Sint was zoek! Samen dansten we wat terwijl een paar kindjes hem gingen zoeken. Sint lag te slapen in zijn bedje... Gelukkig! 

Erna bracht hij een bezoekje aan elke klas om onze filnke en getalenteerde kindjes te begroeten. Uiteraard kwam daar ook een cadeeautje aan te pas...!

(klik op de foto om meer te bekijken)

We sluiten SAMEN af

We werkten de afgelopen twee maanden in het thema SAMEN, zo sloten we dan ook af op de grote Kameleon. De volgende periode werken we in het thema 'GROEI'. 

 

(klik op de foto om meer te bekijken)

Samen afsluiten met een tasje soep


Zowel op de kleuterschool als in de lagere school sloten wij het eerste deel van het schooljaar SAMEN af met een heerlijke tas soep. Deze werd uiteraard door de leerlingen zelf gemaakt.

Ouders en leerlingen genoten enorm!

 

       

 

 

 Proficiat aan de leerlingen van de leerlingenraad!

 

Op 12 oktober trokken alle leerlingen van de lagere school naar de stembus voor de verkiezing van de leerlingenrad. Ondertussen is de coalitie gevormd en willen we hen even voorstellen:

 

Voorzitter: Emile

Ondervoorzitter: Tibo

Secretaris: Lore

Verslaggevers: Gilles en Lennert

Boodschappers: Lotte en Free

Postbode: Sen en Jessy

Andere leden: Maks, Matthieu, Mari

De kandidaten voor de leerlingenraad voeren campagne...

Zondag 14 oktober trekken we met z'n allen naar de stembus in onze gemeente. Bij ons op school trekken we op vrijdag 12 oktober reeds naar de stembus om onze leerlingenraad te verkiezen. Hieraan voorafgaand 

mochten de leerlingen campagne voeren. Ze maakten mooie affiches en stelden hun partijpunten voor. Klik op de foto hierboven om de foto's te bekijken.

VELDLOOP

Deelnemen betekent voor ons meer dan winnen... maar ben je toch benieuwd naar jouw plaats op de veldloop? Klik dan HIER!